Cites intyg

Om du har en Fender, Gibson, Guild eller Gretsch gitarr som är tillverkad med Rosewood greppbräda innan 1970 så är det Brazilian Rosewood i Grepp brädan. Cites som idag ligger under Jordbruksverket var från början en inrättning som skulle skydda utrotningshotade djur som sedemera blev växter också och med det kom utrotningshotade trädarter som Brazilian Rosewood. Har du en sådan gitarr måste du söka ett Cites intyg från Cites (Jordbruksverket).
Detta gäller även instrument som är gjorda helt i Brazilian Rosewood typ Martin D-21, 28, 35, 41, och 45 och visa Gibson och Guild gitarrer gjorda innan 1970. För att få intyg måste du betala 350:- per gitarr du söker för i förskott till Jordbrukverkets bankgiro:
BANKGIRO JBV 5693-2486 KOPIA PÅ INBETALNINGS KVITTO MÅSTE BIFOGAS

Har du en gitarr gjord helt eller delvis i Brazilian Rosewood får du inte sälja den utan Cites intyg, du kan riskera fängelse eller böter om du inte har det, ditt instrument kan bli beslagtaget av Cites.

Ett annat sjukt beslut av Cites är att man inte kan få något intyg om ett instrument har inhandlats efter 1991!!!
(Ring mej om detta!)
Vilket gör att dom som ärver en gitarr utan Cites Intyg efter någon som har dött kan inte få ut ett intyg och kan därför inte sälja den vidare, så tveka inte fixa ett intyg idag!

Nedan kan du tanka hem papper för detta.

 Cites Intyg

För Elgitarr: Fyll i det som jag har gjort för min Les Paul.
För Akustisk Gitarr: Fyll i det som jag har gjort för min Martin.

 Ursprungs Intyg

För Elgitarr: Fyll i det som jag har gjort för min Les Paul.
För Akustisk Gitarr: Fyll i det som jag har gjort för min Martin.

Papprena skickas till:
Michael Deimer
Jordbruksverket
Vallg. 8
553 16 JÖNKÖPING